Архив: Булфото
fallback

България води разговори с Китай да изкупува българския тютюн и ще обсъди как да намали цените на визите за Русия. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в парламента по време на традиционния блиц контрол. 

"В Китай разговаряхме с най-големия им производител "Чайна тобако" да започне да изкупува тютюн", каза Борисов в отговор на въпрос на един от новите шефове на ДПС Мустафа Карадъйъ за изкупната цена на тютюна.

Премиерът допълни, че според него това ще е по-добре, отколкото изкупуването да става чрез посредници или направо от Турция.

Oще по темата

Министър-председателят обяви и че кабинетът ще обсъди и дали да намали цените на визите за руснаците.   

С това намерение той отговори на въпроса на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който го попита дали се мисли за облекчаване на визовия режим за Украйна, Молдова и Русия заради променената геополитическа обстановка и възможността потокът руски туристи да се върне у нас от Турция. 

"По тази тема тук ще дойде министърът на туризма", Борисов. Той обясни и че и в момента издаваме безплатни визи за организираните руски групи.

Премиерът обаче припомни терористичните атаки, които стават все в туристически центрове. "Имайте предвид, че при този тероризъм, който шества - в Истанбул, Германия, Париж, трябва да балансираме с туристическия си интерес", каза Борисов. 

Той обаче се обърна и към туристическия бранш да подобри качеството на услугите си и припомни, че заради него българите ходят по чужди курорти. В същото време премиерът призова в рекламите на нашите курорти да се казва, че морето и реките ни са абсолютно екологично чисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 8 години

Ето драги сънародници,нашият Бойко Бъчваров.Ходил у Китай да търси пазар на гн Пеевски за тютюна.Нали купи тютюневата фабрика,и им спряха износа за ИД.И сега за Китай Бойко гое уредил,та той дане харче пари.Мафио изчезнете за винаги от БГ уумръзнахтени.

67

Решението

преди 8 години

Единственият в България завод за сглобяване на автомобили спря работа, като се раздели с половината си персонал. Причината е, че произвежданите коли не отговарят на стандарта Евро6, който ЕС въведе като задължителен за новите автомобили, съобщава в. Телеграф. Половината работници са уволнени. Ще садят тютюн за Китай и ще гледат *** за Катар.

66

Анонимен

преди 8 години

Борисов ти си просто един самовлюбен и глуповат простодърдорко. Жалко че има и 1 млн такива като тебе в България.

fallback