Снимка: flickr

Гаф на министъра на туризма Николина Ангелкова може да ни докара ядове с братушките.

Вчера от Асоциацията на руските туроператори изненадващо обявиха, че входните визи за България вече ще струват 10 евро вместо досегашните 35 евро. Новината съобщи руската държавна агенция ТАСС.

Още по темата

Нарастване на броя на руските туристи в България догодина прогнозира и пиар-директорката на туристическата фирма "Тез тур" Лариса Аханова, цитирана от интернет агенцията Лента.ру.

Тя посочва, че от 1 януари България ще свали цените за визи за руски граждани. Освен това страната ни не планира да въвежда система за биометрични данни, и предлага множество варианти за почивка - балнеология, екскурзионни програми, религиозен туризъм, винарски туризъм и гастрономически туризъм. Помага и фактът, че българските хотели също работят на системата "ол инклузив", подчертава тя.

От родното външно министерство, което координира визовата политика, обаче отрекоха информацията. И заявиха, че цените на визите за руски граждани си остават 35 евро през 2016-а.

Съобщението на руските туроператори има основания, твърди обаче "Стандарт", защото министър Николина Ангелкова огласила новината за предстоящо намаляване на цената на визите при посещението си в Москва в началото на декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase