Снимка: Reuters. архив
fallback

Проектът "Южен поток" е в историята, на дневен ред е газовият разпределител "Балкан", обяви премиерът Бойко Борисов по време на блиц контрола в парламента след въпрос на независимия депутат Велизар Енчев за съдбата на руския газопровод.

Oще по темата
Според Борисов още при обявеното от президента на Русия Владимир Путин спиране на "Южен поток" и заявката, която той даде от Анкара с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за започване на алтернативния "Турски поток", се е знаело, че той няма да се реализира.

"България е незаобиколим фактор на Балканите и се надявам това да бъде векове наред", заяви Борисов.

Той увери, че предстоят срещи на европейско ниво, за да бъде изведен проектът за газовия разпределител като приоритет на Европейската комисия.

Борисов допълни, че е оптимист за реализацията на проекта "Балкан".

Имаме готовност, когато е необходимо, да си увеличим капацитета на тръбите, заяви премиерът. Той отново изтъкна, че иска България да изгради газопреносната си мрежа със собствени средства, за да "си взимаме след това такси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Спас

преди 8 години

Украинците, вчера обявиха нова цена за пренос!!!!!!! От 2,7$/100км, става 4,54!!!!!!!!!!!!!! Излиза, че ще плащаме на "ДЕМОКРАТИЧНИТЕ" БРАТЯ, 1/4 ОТ ЦЕНАТА НА ГАЗТА ЗА ПРЕНОС.................., НО НЯМА ДА СТРОИМ ТРЪБА, ЗАЩОТО, ХАМЕРИКА НЕ ДАВА!!!!!!!!!!!! УНИКАЛНИ СМЕ!!!!!!!!!

17

ии

преди 8 години

Боко ... Какво стана със заводчето за отпадаци на София ?Спомням се преди 10 години то беше най-големия ти проблем. И Станишката беше виновен за всичко.Търкулнаха се 10-на години същата работа. Само дето сега Путин е лошия и ти си плачеш за хъбче.Газовия хъб та газовия хъб.Ние за една година ползваме газ толкова колкото Украйна за 1 ден.Така и не постори този пусти завод за отпадаци.Разделното събиране на *** кога ли ще се случи? :)Важното е че никой не помни повече от 3 мин.

16

Анонимен

преди 8 години

не може да се отрече че боко тиквата е един от най добрите илюзионисти!жалко е че по голямата част от публиката взема всичко за истина.

fallback