Снимка: Булфото, архив

Според вицепремиера и лидер на ДБГ Меглена Кунева е  странно единият съпредседател на ПГ на РБ Радан Кънев да бъде в опозиция на управлението, в което самият Блок участва, а другият да го подкрепя.

Още по темата

"Или си в коалицията, или си в опозиция. Това е и отговорът на въпроса дали се нагърбваш с управлението, не с тежестта на властта, или не“, коментира тя, цитирана от пресцентъра на ДБГ.

"За мен е много печално, ако видя двойно третиране по отношение на двамата съпредседатели на РБ. Найден Зеленогорски е дал 25 години от живота си в политиката, цялата му репутация е вложена в РБ и когато един човек спечели изборите в Плевен, някак си да изглежда в ситуацията да се оправдава, затова защото е останал да подкрепя правителството и иска нещо конкретно да свърши, на мен не ми харесва. Аз считам, че това е несправедливо, че то е нечестно и смятам, че мой дълг е да защитя хората, които работят“, продължи вицепремиерът.

Кунева беше категорична, че дясно-центристкото управление няма алтернатива и заради това подписването на коалиционното споразумение на РБ с ГЕРБ е с цел ускоряване на реформите.

По думите й с подписването на политическата декларация на РБ за приоритети през годината, на базата на която ще се подписва анексът с ГЕРБ, всичко ще стане ясно - и кой подкрепя правителството, и кой е против него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase