Снимка: Булфото, архив

Още един депутат от Реформаторския блок заплаши да се откаже от подкрепата си към ГЕРБ, след като това вече направиха няколко народни представители от коалицията начело с лидера на ДСБ Радан Кънев.

Още по темата

Макар че те минаха в опозиция, когато бившият правосъден министър Христо Иванов хвърли оставка, мотивът на Борислав Великов е различен.

Той заяви, че може да преосмисли подкрепата си за правителството, ако през тази година не се намерят пари за съживяване на Северозападна България.

Великов обяви, че няма подкрепа от ГЕРБ за идеята за откриване на Държавен колеж за професионално образование в Монтана, не са планирани и средства за програмата за развитие на Северозападна България.

"Моето лично убеждение като народен представител от РБ и на партията Българска нова демокрация, на която съм председател, е, че има смисъл да продължим да подкрепяме това управление, само при условие че големият партньор от ГЕРБ приеме времеви график за реални реформи, включително и за предложените лично от мен", заяви доц. Великов, цитиран от БТА.

Той настоява за приемане на новите предложения на РБ по ключови приоритети за управлението.

Борислав Великов заяви, че ще определи позицията си към правителството в зависимост от отношението на ГЕРБ към предложените лично от него текстове за финансово обезпечаване още през 2016 година на програмата за развитие на Северозападна България и промени в Закова за професионалното образование, които да определят ясно възможност за създаване на държавни професионални колежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase