Снимка: БТА

Лютви Местан "беше опраскан", това се случи и с нас, заяви бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

В ефира на Bulgaria ON AIR той обясни, че макар и плахо Местан е казал нещата, които всички коментират последните години - "че има тайно задкулисие, което контролира поведението на политици, партийни централи, съд, прокуратура".

"Той каза истини, независимо от атаката срещу него и страхът, който показа на пресконференцията, защото осъзнава срещу каква машина се изправя", анализира Октай и допълни, че председател на партия признава, че не управлява, а други сили контролират поведението му.

Още по темата

Осман Октай заяви, че неговият екип ще окаже помощ на Местан и застава открито зад него. "Поканих го в моя организационен екип като бъдещ говорител на партията", разкри той.

Октай изброи някои от събитията, които са породили страха на Местан. Изненадващото изтегляне на НСО показва, че някой извън президента ръководи тази служба. Местан няма как да не се е сетил, че на конференцията преди 3 години, когато Октай Ениммехмедов нападна Доган, НСО също беше изтеглено. В коридорите на сарайте се самоуби или беше убит Ахмед Емин, а тогава обектът отново се управлява от НСО.

"Всеки нормален човек, като знае в каква среда е работил през тези години, няма как да не изпадне в страх за себе си и семейството си. Това означава, че имаме политически формациии в среда на мафия, но очаквам от Местан още по-конкретни неща да каже - за начина на контролирането на сараите, чии посредник е Делян Пеевски, откъде е силата му и защо е табу", обясни Октай.

Емил Георгиев, председател на партия ДЕОС, смята, че Местан откри производството по несъстоятелност на сегашното управление. той също обясни, че свалянето на охраната на Местан не е по правилата и поиска публикуване на решението за сваляне на охраната.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Кой свали охраната на Местан, докато Пеевски е натискал за оставката му?Според бивш гард на НСО решението е лично на Борисов, шефът на НСО обясни, че е на всички шефове на служби

7

Анонимен

преди 7 години

Комунистическа свинщинa.

6

Анонимен

преди 7 години

Не ме интересува кой с кого се праска в ДПС.