Снимка: БТА

Решението за свалянето на охраната на Лютви Местан е взето от министър председателят, обяви полковник Николай Марков, бивш служител на НСО.

По време на пресконференция вчера бившият лидер на ДПС Лютви Местан заяви, че личната му охрана е била внезапно свалена. По думите му той се свързал с президента Росен Плевнелиев, за да го попита защо това се е случило, но Плевнелиев нямал информация.

Още по темата

"Това решение е съгласувано и с президента, и с министър председателя. Само началникът на службата може да издаде тази заповед", каза още Марков.

По думите му Местан не се е обадил на когото трябва за отговори, а е трябвало да търси премиерът Бойко Борисов.

Според Марков Лютви Местан е станал жертва на новия закон за НСО. "Местан е човек, който е гласувал този закон, той е жертва на собственото си гласуване", смята Марков.

"Хората в ДПС ги "убиват" постоянно, те обичат да си играят на жертви", каза още Марков. По думите му НСО са изпълнили заповед, която сега се интерпретира политически.

"Местан знае какви ги е свършил, неговата интерпретация си е негова, но никой не може да обясни защо в продължение на две години Местан е толкова пазен", допълни Марков.

"Подобна охрана е много, много милиони. Но да се играе жертва по този начин не е коректно за един човек, който също е сътрудник, наше момче", смята Марков.

"Този стрес тест е поръчан, НСО са изпълнили нещо, от което Местан да се почувства заплашен", каза още той. По думите на Марков в тази ситуация Лютви Местан е трябвало да разбере, че това е знак. "Ако е трябвало неговият живот да бъде отнет, той нямаше да бъде сред живите", допълни Марков.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

ZNACI BEZZAKONIETO PRODALGAVA-SAMO POIKO KAZVA KOI SHTE GIVEE.

12

П.Петров

преди 7 години

Лицето Марков е много прав!

11

Анонимен

преди 7 години

Абе все умират от ВИС-кога ще пукне някой от СИК!!Ааа,май бандюгата от Банкя е от СИК...