Снимка: Архив Булфото

ДПС е сплотено и няма разцепление в структурите му. Парламентарната група е по-консолидирана от всякога. Това обявиха съпредседателите на движението на пресконференция в Кърджали.

Още по темата

"Както Кърджали, така и ДПС са непревземаеми крепости", коментира съпредседателят Четин Казак, цитиран от Нова тв.

"Всякакви опити да се подмени или присвои профила и същността на ДПС и той да бъде представен в изопачена светлина са обречени на неуспех", допълни Казак.
 
Oбщинските и областните структури на ДПС в Кърджали са единни и сплотени, въпреки бурните политически събития през последните месеци в нашата партия, заяви от своя страна областният лидер на ДПС в Кърджали и кмет на областния град Хасан Азис. По думите му няма разцепление в структурите на ДПС в район Кърджали.

"Диалогът с нашите избиратели не е нарушен. Този диалог никога не е спирал. Няма промяна в евроатлантическата ни ориентация", категоричен беше той.

Мустафа Карадъйъ пък отново призова бившия си лидер Лютви Местан и останалите отцепници от парламентарната група да напуснат парламента.
 
"Тези които не споделят ценностите на ДПС и напуснаха парламентарната ни група, да бъдат така доблестни и да напуснат и Народното събрание, а ако решат могат да си създадат свои политически проект", предложи Карадайъ.
 
"Предишният ни председател Лютви Местан вчера е коментирал използвайки изрази като "Аз прозрях" и "Аз правих". Едно от прозренията му е, че не му е мястото в ДПС. Стои отворен въпросът кога е прозрял – след изключването му от партията заради неговото поведение или когато беше председател на ДПС. Местан признава, че се е опитал да подмени ДПС и то без дебат в легитимните колективни органи на партията", каза още Мустафа Карадайъ. 
 
Съпредседателят на ДПС Рушен Риза заяви, че ще се работи всички български граждани да бъдат равни.
 
"Все още има проблем с изучаването на майчин език. Освен това хора от малцинствата все още не са допускани в структури като МВР и отбрана, не са допускани в администрацията", коментира той.
 
Хасан Азис разказа, че на тържествата по повод 26-годишнината на ДПС се очаква да присъстват 400 души. Сред тях ще има политически репресирани лица, бивши председатели на общински структури, бивши народни представители от Кърджали. Той не очаква в Кърджали да има второ тържество по случай годишнината на ДПС.

"Ние осъзнаваме, че Кърджали се намира в епицентъра на политическите събития в нашата партия", обясни Хасан Азис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase