Снимка: архив, Булфото

Председатели може да има много партията, но лидерите се раждат. Основател, идеолог и лидер на ДПС винаги е бил Ахмед Доган. Това заяви в Разград съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от БТА.

Още по темата

Той подчерта, че се учудва на факта, че Местан чак сега е разбрал, че не е лидер и добави, че най-вероятно той се е вживявал и в други роли, освен да се прави на пронатовец. Местан твърди, че е настъпил мина, явно нещо се е повредил от мината, каза съпредседателят на партията и отбеляза, че според него "сапьорите" или съветниците, чрез които се е опитвал да подмени легитимните органи на партията не са били добри. Той подчерта, че метафорично политиката е минно поле, а на Балканите е още по-сложно "минно поле" и сапьорите на Местан са го подвели.

Карадайъ заяви още, че всеки, който се занимава с политика, знае, че НАТО и пронатовската позиция на България, първо е изразена от ДПС в лицето на Ахмед Доган във времето, когато движението участва като коалиционен партньор.

Според съпредседателя на движението, това какъв път ще извърви Лютви Местан си е негов личен избор, но по думите му ДПС има една основна теза - всички, които не споделят ценностите, философията и идеологията на партията, но са избрани с гласовете за ДПС, за ценностите и за платформата на движението да напуснат Народното събрание, за да може гласоподавателите на ДПС да видят своите си народни представители.

Карадайъ посочи, че връщането на ДПС във властта минава през много неща, но първо и най-основно - през диалога с избирателя, с диалога с българските граждани, отстоявайки фундаменталните ценности на ДПС в сложния регион - Балканите и в частност - в България, защитавайки националните интереси.

Съпредседателите на ДПС Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и Четин Казак са в Разград, за да участват в разширеното заседание на Областния съвет на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase