Снимка: архив, Булфото
fallback

„Безспорно по времето на председателството на Лютви Местан ДПС се превърна във функция на турската политика”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова тв. 

 
"Това разделение в момента в ДПС вероятно ще доведе до нова радикална протурска партия. Твърдя, че политиката, провеждана в България от агентите на Турция в ДПС, рано или късно ще достигне до много по-сериозни искания, отправени към нас – включително териториални претенции", прогнозира Джамбазки. 
Oще по темата
 
 Той даде няколко примера за „агресивното навлизане” на партията в българския политически живот.
 
"Забележете кой стоеше на пресконференцията до Местан. Това беше Хюсеин Хафъзов, който е пряко свързан с превземането на Главното мюфтийство от страна на хора, посочени от Ердоган. Според запознати в българските 11 районни мюфтийства има повече от 70 чужди служители с дипломатически паспорти турски граждани, които са в мюфтийствата и определят вътрешната работа на българите мюсюлмани. Това се нарича национално предателство и настоявам тези хора да бъдат показани.
 
Според него и Доган, и Местан са работили за турския национален интерес и ДПС в момента е заплаха за българската национална сигурност.
 
„Не трябва да се обръща сериозно внимание на коментарите, че случилото се се прави нарочно на Коледа. Докато винаги на избори ДПС намира начин да вдигне градуса с определен тип действия чисто предизборно, според мен сега, когато и да беше станало това изказване на Ахмед Доган и смяната на Лютви Местан, ние щяхме да им обърнем внимание”, на мнение е политологът Татяна Буруджиева.
 
През последните няколко дни турски дипломати в България са звънели на депутати и областни лидери на ДПС и са ги привиквали - явно с цел турската държава да запази някакви позиции в тази партия. Това каза пък пред bTV Красимир Каракачанов.
 
Ние няма нужда да се караме нито с Турция, нито с Русия, изтъкна лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт. Конфликтът в Близкия изток е за ресурсите – петрола и газа. България не участва в този конфликт, разясни той.
 
Декларацията на Местан в парламента, защитавайки Турция, още преди НАТО да се произнесе, е вземане на страна, допълни Каракачанов. В последните 11 години, откакто Ердоган е начело на Турция, тя води политика, която създава сериозни проблеми не само в Балканския регион, но и в Близкия изток. Голяма част от проблема, който съществува в Близкия изток, войната в Сирия, се дължи именно на политиката на Турция, подчерта лидерът на ВМРО.
По думите му за последните 10 години Турция се е скарала с всички свои съюзници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

БГТРАКИЕЦ

преди 8 години

ПРАВИЛНО Е НЕ ДПС,А БЪЛГАРСКАТА ПОЛТИКА ВЪВ ФУНКЦИЯ НА ТУРСКАТА ПОЛИТИКА,УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА,АРМИЯ,БЕЛЕНЕ,ЮЖЕН ПОТОК,ОМРАЗА КЪМ РУСИЯ ,И Т.Н.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ,ЧЕТЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ И ПОЕТИ.

147

ДО 334

преди 8 години

Не гей, а ГЕНИЙ.

146

от меня

преди 8 години

За много пари трябва да са се продали и политици,и магистрати,и проче предатели,за да работят така усърдно цели 26г. против интересите на народ,държава и родина! Иначе ум не ми го побира !

fallback