Снимка: Булфото, архив
fallback

Никой не е искал оставката ми, нито смятам да я подавам, заяви Лютви Местан, който даде изненадваща пресконференция в Кърджали.

Според него заседанието на ЦС на ДПС днес е незаконно.

Oще по темата
"Председателят свиква Централния съвет на ДПС, никой друг", категоричен бе той, цитиран от rodopi24.com.

Според него форумът в София от 13:30 часа днес, на който той ще бъде свален от ръководния пост е нелегитимен.

По отношение острата критика на почетния председател на партията Ахмед Доган по декларацията на ДПС и изразената позиция по сваления руски самолет от турски изтребители, Местан увери, че декларацията е била писана колективно в парламентарната група на движението. Ясната и силна критика на Доган има нужда от обсъждане в местните структури и дълбок дебат в ЦС на ДПС.

Според Лютви Местан съвет на централното ръководство може да бъде проведен на 11 януари 2016 година и на него да се чуят позиции дали изчетената от него декларация е тежък политически гаф. Ако настроенията са в полза на критиките, това за Местан би било липса на доверие.

Той е категоричен, че ДПС е най-последователната евроатлантическа партия в България, но "на този етап публичният й образ е натоварен със страшни идеологеми". Не сме нито проруска, нито пета или шеста колона на Турция, но България и ДПС не могат да търсят баланс като неутрални между Русия и НАТО, категоричен бе Местан.

Той заяви, че няма да присъства на заседанието в София, тъй като не е бил информиран.

На пресконференцията в Кърджали до Местан бяха депутатите Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен, Венцислав Каймакамов от Пловдив, кметът на Ардино Ресми Мурад и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

Очакванията за заседанието в София са Лютви Местан да бъде свален от поста председател на ДПС и да бъде изключен от партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

198

МАГНИТОВ

преди 8 години

Жалко за Местан. Един голям ,ерудиран политик ,когото КГБ и ДС със своите протежета-Първанов ,Доган,Пеевски искат да елиминират . Няма да им се получи. Местан е единственият български политик с твърда позиция за НАТО и ЕС и против хибридната воина на Русия срещу нас. Благодарим ти Лютви.Аллах да те благослови и даде сили да устоиш . Ние -турци и българи сме с теб.

197

ЖОРО

преди 8 години

НЕКА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ СЕ ПОУЧАТ ОТ АХМЕД ДОГАН.АХМЕД ТИ СИ НАЙ ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК ЕВАЛЛА. НЕ КАТО БОЙКО БОРИСОВ ЧИЙТО МИНИСТЪР СЕ ДЪНИ КАТО КАЗВА ЧЕ ВИНЕТКИТЕ СА ПОЖЕЛАНИЕ И ВМЕСТО ДА Я УВОЛНИ ТОЙ Я ХВАЛИ. СРАМ И ПОЗОР.................................................

196

Христо Радевски

преди 8 години

Посвещава се на др. Местан и другите другари Мен хулите не ме смущават, врагът с които ме покри - аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори !

fallback