Борисов и Давутоглу. Снимка: БТА, архив
fallback

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов разкритикува остро посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу у нас и радушния прием, който получи от властта. 

Oще по темата
Шефът на воеводите припомни и условието на Патриотичния фронт за подкрепа на сегашното правителство - референдум за членството на Турция в ЕС, ако въпросът за това бъде поставен на дневен ред. 

"Ние сме против каквито и да е отстъпки за Турция и нейното еврочленство. Не ние предизвикахме войната в Близкия изток, да плащат тези, които предизвикаха проблемите", каза Каракачанов.  

Той припомни книгата на Давутоглу "Стратегическата дълбочина", написана през 2001 година и я сравни с "Моята борба" на Хитлер. 

"По времето, когато този човек беше външен министър, в училищата в Турция учеха, че Южна България  и Бургас са част от нова Турция. На него много хора ръкопляскаха и казаха, че е най-добрият приятел на България", каза Каракачанов. 

Той призова колегите си да не бъдат наивни и да не се заблуждават, че Турция държи нелегалните емигранти на своя територия от добри чувства. Каракачанов предупреди, че го прави заради желанието си за придобивки от ЕС. 

Лидерът на ВМРО припомни и отлива на руски туристи от Турция и призова българските власти да се възползват от това. Той предложи и отново да се извади на дневен ред въпросът за енергийните проекти, възможността за ново развитие на хранителната промишленост и земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Аз

преди 8 години

Не на Турция в Европа. Не на исляма във всичките му форми.На никой мохамеданин на челото му не пише дали е радикализиран, така че по добре без тях.Не на емигрантите.Не на продажните наши политици!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

63

Анонимен

преди 8 години

Ами Борисов не го е чел...Просто си е момчето!

62

стоянчо

преди 8 години

Аз подкрепям референдума - и то не само за Турция, но и за Сърбия (братята забивали всякога нож в гърба ни)

fallback