Общ преглед

Няколкостотин души, събрани под знамената на "Атака", се събраха пред парламента, за да протестират срещу посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу у нас.

Хората скандираха: "Вън, Давутоглу" и "Оставка" и носеха български и руски знамена, и плакати, на които пишеше: "Борисов, не ни въвличай във война с Русия",  "Ердоган показа истинското си лице", "Ердоган - убиец, съучастник на ИДИЛ", " Турция, дължиш ни 10 млрд долара за тракийските имоти". 

"Изкопаемото Давутоглу е тук, за да се договори с политическия си евнух Борисов колко бежанци да поемем", обяви пред хората депутатката от "Атака" Магдалена Ташева.

Колегата й Станислав Станилов пък припомни излязлата наскоро книга на турския премиер. "Там пише, че ще се възстанови османската империя и българите ще са част от нея", каза той. 

"Да кажем "Вън, Давутоглу" и "Оставка", призова и депутатът Илиян Тодоров. 

Лидерът Волен Сидеров бе сред хората и не се качи на импровизираната трибуна. Той обаче не е останал безмълвен, защото е говорил по-рано на митинг пред Министерски съвет. 

Преди националистите да се съберат на площада пред парламента, там излязоха депутатите от БСП. Те поднесоха цветя пред паметника на Цар Освободител отново в знак на протест срещу посещението на Давутоглу. 

Депутатът Георги Божинов припомни смъртта на руските пилоти, чийто самолет бе свален от Турция преди няколко седмици.

"Тук сме, за да кажем, че не можем да поемаме никакви двустранни ангажименти с Давутоглу", каза още Божинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар