Снимка: Булфото, ахрив

Ако митничар откаже да е в схемата, няма да е на смяна, обяви депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро по повод акцията на "Капитан Андреево" срещу корумпирани митничари, при която бяха задържани 33 души.

Според него парите се събират от митничарите, но "някой друг ги дели". По думите му намерените у тях пари са "пари за семки и бонбонки".

Още по темата

"6 месеца акция и накрая да събереш една смяна, за да направиш ПР и да се окаже, че после половината ще бъде пусната, защото няма и за какво да я обвиниш, някак си едно и също се върти", добави той.

По думите му, намерените пари са "най-малките пари" и трябва да се види при кого нагоре по веригата ще отидат.

Той коментира и реформата в съдебната система. "Ако прокурорите бяха с един повече, назначени от НС, Реформаторите можеха респективно да извиват ръцете на главния прокурор. А сега ще могат да бъдат назначени половината от НС, половината от професионалната гилдия", каза още Димитров.

"В момента ние ще назначим половината съдии и половината прокурори в парламента", посочи той. На въпрос за бъдещия правосъден министър, който да седне на стола на Христо Иванов, патриотът изтъкна, че се говори за жена. Според него обаче може и да е мъж.

По думите му Радан Кънев е започнал много глупаво предизборната си кампания за президент. "Не може цяла година да призоваваш и да искаш най-различни неща да се случват, да направиш назначения повече от електората ти и накрая да кажеш: "Ама аз съм отвратен, питате ли ме колко ми беше трудно тая година?". Ако той е отвратен, защо не е дал списъка на назначенията си, които е направил", попита Димитров.

"Колко ни е хубаво - когато е за постове да не ги изпускаме, ама иначе сме опозиция", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase