Снимка: Булфото, архив

Общо 33-ма са задържаните митничари при акцията тази сутрин на ДАНС, ГД "БОП" и Специализираната прокуратура, която се проведе в района на ГКПП "Капитан Андреево". Това съобщиха на пропускателния пункт пред журналисти Даниела Попова - административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура и Андрей Андреев - ръководител на Специализираната прокуратура.

Още по темата
Задържаните са вземали подкупи, за да не извършват щателна митническа проверка на преминаващи през пункта леки, товарни автомобили и автобуси.

Разпитани са много свидетели, които са потвърдили за незаконната дейност на митническите служители. Предстои анализ на доказателствата, за да се изясни приносът на всеки от задържаните към съответните престъпления. След това те ще бъдат привлечени като обвиняеми, посочи Попова.

Митническите служители са от различни смени. Най-високата длъжност сред тях е началник на смяна, уточни Андреев. Той отбеляза, че около 95 на сто от задържаните са с дългогодишен опит.

При обиските на митничарите, както и при претърсвания в жилищата им, в служебните помещения, в личните и служебните автомобили, са открити пари в лева и валута, като общата стойност е около сто хиляди лева.

Дейността на групата е била наблюдавана в продължение на шест месеца. Днешната акция е започнала около 8.00 ч. и е приключила около 15.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase