Снимка: архив Булфото

Една оставка винаги създава проблеми, но коалицията е стабилна. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева в ефира на Нова телевизия.

Още по темата

Позицията на Караянчева бе по повод подадената и впоследствие приета оставка на правосъдния министър Христо Иванов. Както Dnes.bg писа, Иванов подаде оставка, след като мнозинството в парламента отхвърли предложението на Реформаторския блок за разпределение на квотите в съдийската колегия в разделения ВСС.

"Коалицията е скрепена с подписите на 5 съпредседатели на Реформаторския блок. Няма абсолютно никакво движение в тази посока", коментира Караянчева.

По думите й до края на седмицата ще има предложение за нов министър на правосъдието. Караянчева заяви още, че от и от ГЕРБ, и от РБ, ще направят своето предложение за поста, но ако премиерът Бойко Борисов подкрепи кандидатура на Меглена Кунева за поста, всички ще го направят.

"След като се знаеше, че това е исторически компромис и реформа на Христо Иванов, защо г-н Кънев не прекара тези два месеца в убеждаване на останалите политически сили в правотата на тази идея. Всичко е въпрос на диалог. След като това ти е кауза, трябва да направиш всичко възможно, за да убедиш АБВ да си оттеглят предложението, както и Патриотите да се откажат да ги подкрепят", попита Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase