Снимка: архив Булфото

"Гледай Франция, мисли за България", призова лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в коментар на резултатите от изборите за местна власт във Франция. След вота в неделя стана ясно, че Националният фронт на Марин льо Пен печели най-много гласове.

"Изборите във Франция показаха ясно пътя на европейските общества. Народите на Европа търсят корените си, традиционните си ценности, християнските начала", смята Каракачанов.

Според него резултатът на Националния фронт във Франция показва и накъде върви българското общество.

Още по темата

Воеводата припомня, че скоро българите отново ще имат думата за бъдещето на страната. Тоя смята, че е все по-ясно, хората у нас започват да предпочитат градивния, разумния патриотизъм, което се доказвало от резултатите на ВМРО и ПФ.

"Затова и ВМРО призовава българските патриоти за единство. В последните местни избори само раздробеността на патриотичното пространство попречи то да е големият печеливш в изборите", смята воеводата.

Каракачанов даде за пример Унгария, Полша, Дания и Великобритания, където обществата избират консервативната или националната политическа традиция.

"Отива си несъстоятелният либерален дневен ред, който загуби времето на Европа в последното десетилетие. Вече години наред в Европа се изгражда бездушна административна система вместо политически лидери.

Разпространяват се псевдоценности, като трети пол и хомосексуални бракове. Европа си самовнушава мултикултурализъм. Това свърши с изстрелите в Париж и бежанската вълна", смята лидерът на ВМРО.

Каракачанов обвини Европа, че прекалено рано е решила, че историята е свършила и следва време за купон.

"Отрече идентичността, отрече националната държава, отрече честта и достойнството. Сега бере плодовете", каза още патриотът.

Според него вотът във Франция трябвало да предизвика връщане към спасителната идея "Европа на отечествата". Това е Европа, която ще се възползва от националните традиции вместо да ги унищожава.

Лидерът на ВМРО е категоричен и че Европа има нужда от силни лидери с визия и план. "Унгария и Полша вървят в тази посока. Дори Гърция – за добро или зло – върви по този път. Изискват се наистина водачи, а не конюнктурни играчи. Ако Европа не намери своите водачи, тя си отива", смята Каракачанов.

Той смята и че европейските общества не разделят сигурност от свобода. "Те искат сигурност за свободата си", каза още Каракачанов и допълни, че това означава здрави външни граници на Съюза, сериозен отпор на бежанската вълна и никакви компромиси с ислямизма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase