Румяна Бъчварова. Снимка: архив, БТА
fallback

В последната седмица потокът от нелегални мигранти към страната ни е спрял, похвали се вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Въпреки това тя призна, че средно за година има увеличение на мигрантския поток от два и половина пъти.

През лятото скокът е бил четири пъти, а след това дори повече - 6 или 7 пъти.

Заради това, въпреки че мигрантите през последната седмица са спрели да напират към страната ни, мерките не са отслабени.

Полицейското присъствие на границата остава засилено, армията също е на браздата, строи се и оградата.

Вътрешният министър се оплака, че ресурсът, с който се охранява границата, е недостатъчен.

Освен това там са само част от усилията за справяне с проблема с нелегалните мигранти, защото непрекъснато се провеждат акции в цялата страна особено за залавяне на каналджии.

Бъчварова увери, че ежедневно се обменя информация с останалите европейски страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ядосана

преди 8 години

Много ясно, че потокът ще спре през зимата. Не е спрял заради по-добрите мерки от наша страна... За да видим дали мерките имат ефект, трябва да почакаме пролетта, а освен това гражданите трябва да получаваме статистика освен колко са заловени, така и колко са екстрадирани кой откъде е.

13

Илко

преди 8 години

Трите милиарда Евро вместо на Турция - да се използват за външните граници на ЕС - България Гърция Италия и др. Да се затворят всички външни граници. Всички пришълци *** да бъдат върнати от където са дошли.

12

карина

преди 8 години

Да, видяхме по Господари на ефира как се вземат мерки. Мигрантите чакат каналджиите по градинки пред блокове най-необезпокоявано като на редовни автобусни линии.Хората подават сигнали, а реакция нулева. Лъжата е издигната на пиедестал за потушаване на общественото безпокойство и действа добре.

fallback