Сотир Цацаров. Снимка: архив, Булфото
fallback

Европейската комисия категорично отрече да е настоявала за оттеглянето на главния прокурор на България.

В отговор на въпрос на БТА дали настоява за оттеглянето на главния прокурор, както съобщават български сайтове, комисията заяви: "Разбира се, че не".

Oще по темата

Медийните съобщения за искане за оттегляне на когото и да било, за когото се предполага, че е замесен в случая със записите на разговори (между съдиите Владимира Янева и Румяна Ченалова) "са просто погрешни", допълва комисията.

Независимостта на съдебната система на всяка страна е в основата на демократичното общество. Не е работа на ЕК да влиза в разговори как държавите от ЕС да осигурят независимостта на разследванията на отделни случаи, посочва Еврокомисията.

Важното за нас е независимостта на съдебния процес, наблюдаваме този въпрос редовно и структурирано чрез механизма за сътрудничество и проверка. Следващият доклад по механизма ще бъде представен в началото на идната година, заявява комисията.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

internetlumpen

преди 8 години

Не вярвам на независимост и безпристрастност в системи, които се "опраскват" взаимно.Системи, които за толкова време не са в ссъстояние да намерят проблем при политици, олигарси, министри, но намират проблем в баба ви.Системата в БГ е порочна и ражда само Франкенщайновци. Създадени са позиции, които имат супер права и никакви отговорности.

4

МРАВКА

преди 8 години

НЕ СЕ ГНЕВЕТЕ И ОЧУДВАТЕ ЗАЩО ЦАЦАТА И БАНКЯНСКИЯТ ПРЕСТЪПНИК НЕ ПОДАВАТ ОСТАВКА. ОСТАВКА ПОДАВАТ САМО Х О Р А КОИТО ИМАТ ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВО.ПРИ ТЕЯ ДВАМАТА ЗА ТАКИВА ЦЕНОСТИ НЕМОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ.

3

Maks

преди 8 години

Замириса на пържена цаца !!!

fallback