Снимка: БТА
fallback

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви партията си за ценностна бариера срещу бацила на радикализма. Политикът се противопостави за пореден път на езика на омразата и го определи като заплаха за националната сигурност. За пореден път Местан се обяви за разширяване на Европейския съюз към Западните Балкани.

Oще по темата

Тезите си лидерът на ДПС разви след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Срещата между представителите на властта продължи почти шест часа. Накрая съветът излезе с обща позиция.

"Нашият принос в текста е с препоръка за това, че концепцията ни за разширяване на ЕС срещна разбиране от КСНС. Ние смятаме, че тежката бежанска криза, която дава основания на някои да твърдят, че има криза на ЕС, може да се реши с повече Европа и разширяване на границите на самия ЕС", каза Местан.

Той добави, че има предвид интеграция на Западните Балкани.

Местан припомни страховете от бежанците и обясни, че притесненията са породени от културното и религиозно различие на мигрантите.

"ДПС със своя профил не на етносубект, а на национална либерална партия, представлява ценностна бариера пред бацилите на радикализма, които биха могли да застрашат сигурността на ЕС и на България“, каза лидерът на движението. Според него за националната политика било важно малцинствата да се интегрират, защото те представляват риск за проникване на опасни идеи.

"На моменти бях достатъчно критичен. Сигурен съм, че езикът на омразата е потенциален риск за националната сигурност на България", обясни Местан поведението си пред КСНС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

талибан

преди 8 години

ГОСПОДА ДРАСКАЧИ , ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО ПИШЕТЕ ИЗГЛЕЖДА СТЕ ОТ РАДИКАЛНИТЕ ОРТАДОКСАЛНИ ХРИСТИЯНИ . В ДПС НЯМА РАДИКАЛНИ .

17

Анонимен

преди 8 години

Българите живеещи в районите които Дъртака все още се опитва да контролира започнаха да разбират, че гласуват за милионер който ги лъже и използва. А той наистина живее в разкош а те мизерстват и живеят затворено. Бавно но сигурно ще се откъсват все повече и ще дойде момент когато ще изритат цялата шайка начело със Сокола.

16

Анонимен

преди 8 години

Този плъх местан много обича да употребява думи, които неговите избиратели никога не са чували

fallback