Снимка: БТА
fallback

На Архангелова (мъжка) задушница държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев почете паметта на падналите във войните за национално обединение български воини.

На Централните софийски гробища президентът присъства на панихидата по повод Архангелова задушница и положи венец пред мемориала на загиналите герои.
 
На ритуала присъстваха заместник-председателят  на Народното събрание Димитър Главчев, министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командири на родовете войски, ветерани, дипломати и много граждани.
 
Ритуалът с военни почести се провежда от 1924 г. и е прекъснат след идване на тоталитарния режим на власт.  Традицията е възстановена през 1992 г. от Министерството на отбраната и Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, припомнят от прессекретариата на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 13 на 9 .9 1944 искаш да кажеш

9

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 9Да бе, то затова, щото сичко са унищожили, бехме 9 млн. а сега сме 7! И какво краднаха 25 години демократите, като сичко е било унищожено! Не можете да боядисате това, дето комунистите построиха!

8

Анонимен

преди 8 години

BALGARIA BE ZATRITA NA 10 XI 1989 G.,KOGATO NA VLAST DOIDOHA MRAKOBESNITE SILI NA VLAST.

fallback