Снимка: Булфото

Сигурността е сектор, за който трябва да има пари, тъй като ситуацията може да излезе извън контрол, каза пред БНР президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Още по темата

Той уточни, че синдикатът няма да оглави протестите на служителите на реда. "Твърде възможно е да участват наши хора, които са засегнати от това, което се говори, т.нар. лица, работещи по трудово правоотношение. Има ги в МВР, в армията", обясни Манолов. Той обаче подчерта, че синдикатът няма как да играе водеща роля в този процес.

Според Манолов протестът не е свързан само със социалните права на служителите на реда. Според него това се превръща в проблем на цялата система на сигурността.

"Това третиране на всички системи единствено и само като някакъв набор от пари, някъде може да се изтърпи, някъде може да убие по-бавно една или друга система, но системата за национална сигурност ще загине съвсем бързо, защото хората ще я напуснат. Те вече я напускат", каза Манолов.

Президентът на КТ "Подкрепа" предупреди, че ако не се вземат адекватни мерки, може да има сериозни последици за полицията и армията.

"Ударът, който ще бъде нанесен на МВР, не може да бъде оправен 20 години напред. И на армията, в това число", заяви синдикалният лидер.

Вчера от КТ "Подкрепа" заявиха, че ще поискат среща с премиера Бойко Борисов. Според тях министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова не е автор на предложенията за орязване на социалния пакет за полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase