Снимка: архив Булфото

Временната комисия в парламента, създадена по исканията на главния прокурор срещу Волен Сидеров, даде разрешение за задържането му. Депутатите дадоха карт бланш и за ареста на националиста Десислав Чуколов.

Още по темата

Решението на комисията бе по искането на Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на националистите и ареста им заради нахлуването им в НАТФИЗ след края на изборния ден.

За да може прокуратурата да арестува Сидеров и Чуколов, разрешение трябва да даде пленарната зала на Народното събрание.

"За" ареста на атакаджиите са гласували 10 депутати от комисията, трима са се въздържали, а двама са гласували против. Това обяви след заседанието шефът й Димитър Главчев.

Гласуването в пленарната зала за задържането на двамата може да стане най-рано другата седмица, защото трябва да минат минимум 14 дни от искането на главния прокурор. То бе внесено в Народното събрание на 27 октомври.

Миналата седмица комисията на Главчев даде разрешение за сваляне на имунитета на Сидеров и Чуколов заради проверката в клекшопа няколко дни преди нахлуването в НАТФИЗ.

Народното събрание трябва да се произнесе и по него. Възможно е това да стане тази седмица, но може и да стане другата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase