Снимка: архив, БТА
fallback

Световната война на XXI век започна с атаката на 11 септември на Световния търговски център и не се води със стандартни оръжия, а с едно много активно предвижване на хора, коментира в ефира на Bulgaria ON AIR политологът и социален философ Емил Георгиев.

Той изтъкна, че ситуацията около предвижването на хора е изключително тежка - "вероятно най-тежката след края на Втората световна война".

Попитан защо се е стигнало дотук, Георгиев коментира, че "има различни интереси".

"Вероятно тук незаинтересоваността на Обама и неговата дистанцираност от събитията в Близкия изток доведоха до това събитие. Политиката, както и природата, не търпи вакуум - намесиха се други сили. Арабската криза не беше управлявана правилно, нямаше стъпки след свалянето на диктаторите", посочи той.

По думите му липсата на стратегическа визия за бъдещето става причина световният ред да рухне.

"Русия опитваше ситуацията с действията си в Крим, с хибридната война в Украйна, за да види каква ще е реакцията. Като не получи адекватен отговор, тя бързо се разгърна в Сирия, за да решава вътрешнополитическите си проблеми", допълни Емил Георгиев.

Цялото интервю вижте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 8 години

Не разбрах от стотията все пак кой е виновника? Предположения?

25

Анонимен

преди 8 години

Как 50 човека в пакет (като един отбор) преминаха през границата, като по магистрала ? Колко милиона бяха "хвърлени" за ограда, за охрана, полицаи, гранични полицаи, джандармерия, дори оня непрокопсан некадърник Ненчев на уж изпрати армията ! От тях колко ПОТЪНАХА в джобовете на властимащите ?

24

Анонимен

преди 8 години

Сега мигрантите в Европа ЛОВУВАТ, така нареченото Бяло месо, тоест жени и момичета европейки, като смятат, че те са "длъжни да им дадат" ! В Англия много от тях, които са руси (блондинки) си боядисват косите, за да станат брюнетки и да избегнат похищаване .

fallback