Снимка: Булфото, архив

Страната ни не успява да се справи с бежанската криза и трафика на хора, а многократните призиви на БСП към парламент, правителство, президент за национална позиция по тези проблеми бяха посрещнати с отказ. Това заяви лидерът на социалистите в коментар по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, в който обръща внимание и на трагичния случай с убития на българска територия имигрант.

Михаил Миков посочва, че при инцидента край Средец не е сработила интегрираната система за наблюдение на границата, след като се появи информация, че сметката за електричество не е била платена.

"Ако имаше стабилна държава – нямаше да се стигне до ситуацията "54 срещу 3-ма" на 30-40 км навътре в България, нямаше да са нарушени правилата на Шенген, за който сме "готови"?!", категоричен е Миков.

"Сега, всичко можете да кажете. Можете с "началниците" да се оправдавате, да ги питате какво да се направи, да се прегръщате и снимате с тях, да си пишете писма. Може Европа да цитирате за "най-добре пазената граница", можете да обвините и международното положение, което ви се е "паднало". Факт е обаче, че още нямаме национална позиция по бежанската криза, факт е също, че трафикът на хора през България продължава с пълна сила", обърна се социалистът към управляващите.

Не държави като нашата предизвикаха това мащабно преселение, но почти сами трябва да се справят. За съжаление, с това управление България не успява, подчерта лидерът на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase