Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска да бъде изслушан от Висшия съдебен съвет. Той дойде тази сутрин в сградата на Съвета, където се провежда редовното му заседание.

Пред магистратите той заяви, че според него главният прокурор Сотир Цацаров е нарушил закона, като първо е обявил действията на Сидеров като хулигански, а след това е поискал имунитета му.

Националистът определи тези действия на прокуратурата като гавра с честта му и допълни, че искането за свалянето на имунитета му е изградено върху експертиза от човек, който "търгувал с човешки части". Така лидерът на "Атака" определи експерта по съдебна медицина Станислав Христов.

Oще по темата

За пореден път Волен Сидеров отрече да е удрял полицай и декларира пред членовете на ВСС, че всичко се прави, за да бъде омаскарен. Той призова една пета от членовете на Съвета да инициират процедура по сваляне на имунитета на главния прокурор, за да започне разследване за прикрита имотна сделка на съпругата му.

"Нямам този имунитет, който имате Вие, четете Конституцията", отвърна му главният прокурор Сотир Цацаров.

Срещу думите на Сидеров, че Цацаров е "недосегаем", обвинител №1  заяви, че не се ползва със същия имунитет като народния представител.

След като напусна сградата на ВСС, Волен Сидеров пожела "да не бъде прекъсван, от "поръчковите журналисти" и повтори искането си за свалянето на имунитета на главния прокурор Цацаров.

Веднага след това, събралите се двайсетина протестиращи с плакати срещу главния прокурор Цацаров, се разотидоха.

Сред призивите им бяха: "Цаца, лови престъпници, не Волен", "Цацаров, сваляй имунитета", "Цацаров - американска марионетка".

Припомняме ви, че в понеделник прокуратурата отправи искане за сваляне на имунитета на Волен Сидеров заради хулиганска проява от края на миналата седмица на ул. "Раковски". Тогава лидерът на "Атака" вилня из нощна София и стана главно действащо лице в шумен среднощен скандал пред магазин за алкохол и цигари. Той обвини собствениците на обекта, че продават наркотици, те от своя страна обявиха, че националистът се е саморазправял с тях в пияно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 8 години

Айдеее, Болен пак почна с предизборните циркове. След изборите ще се кротне и ще си хрупкав сладко сладко милионите от вашите гласове.

115

Анонимен

преди 8 години

Не разбирам атакистите.Уж пратриоти, пък все на други лидери слугуват.Уж срещу ислямизацията, пък власт на ДПС дадоха гордо гордо със златното пръстче.Па и на ***.КАКВО ТОЧНО СА НАПРАВИЛИ АТАКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ ОСВЕН ЕКСЦЕСИИ И СПЛОТЯВАНЕ НА ТУРЦИТЕ ПО ИЗБОРИ????????????????атакисти, събудете се, на будали ви направиха, жалки сте, подиграват ви се.Вие сте най-бедния, безработен и необразован електорат и такива искат да бъдете :) Няма успял атакист, всеки го знае.***

114

1000 лв заплата

преди 8 години

Просто перхидроленото жуже няма какво да предложи и прави предизборни циркове..ха.ха

fallback