Снимка: архив Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров дава на съд и вътрешния министър Румяна Бъчварова, както и главния прокурор Сотир Цацаров. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Оттам припомниха, че шефът на националистите вече обяви, че ще съди главният секретар на МВР Георги Костов, градският прокурор Христо Динев и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Сидеров ще съди Бъчварова за клевета и уронване на престижа с изявлението, че е ударил полицай.

От "Атака" съобщиха, че лидерът им поканил днес вътрешния министър на среща, за да подаде жалба срещу четирима полицаи, които са го обиждали, заплашвали и удряли в нощта срещу събота.

Тогава Сидеров попадна в новините след като предизвика проверка за контрабанда в магазинче в центъра на столицата, а собствениците му го обвиниха, че ги е удрял. Заради инцидента главният прокурор поиска имунитета на лидера на "Атака" и депутата му Десислав Чуколов, който също участва в екшъна.

Бъчварова обаче не се отзова на поканата, а Сидеров я обвини, че е излъгала, че заминава на служебно посещение в Грузия. Вместо министъра, на срещата били изпратени "6 охранители", се казва в съобщението от "Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase