Адът в тунела при Витиня. Снимка: архив Булфото
fallback

БСП протестира срещу зачестилата липса на ключови министри от парламентарния контрол в петък. В декларация от трибуната на Народото събрание социалистите акцентираха на отсъствието на вътрешния и външния министър от няколко поредни заседания. Днес отново бяха отложени въпроси към МВР-шефа Румяна Бъчварова заради липсата й от страната.

Oще по темата

"Вчера стана ужасна катастрофа. А три седмици чака въпрос за критична точка на пътя между Видин и Мездра", каза Георги Божинов от БСП. Той обвини министъра и шефа на Пътната агенция в бездействие. 

Соцдепутатът обвини управляващите и че крият и външния министър, от когото се очаквали също много отговори.  

"Това бездействие, тази липса на чуваемост за начините, по които по ще бъде преодоляна кризата в Северна Африка, са тревожни", каза Божинов.

Той обясни, че с колегите му искат да знаят как страните, които носят отговорност за кървавия конфликт, ще поемат отговорността си за стабилизирането на региона, което ще реш бежанската криза. 

Божинов атакува и премиера за отношението му към купуването на гласове. Според него не можело лидерът на партия, която махна давността върху престъпленията върху комунизма сега да казва, че сигнал за купуване на гласове бил от миналите избори.  

"Министрите предпочитат да водят манолог, да няма дискусия и критики, дневният ред е изпразнен от политическо съдържание", констатираха още от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Оня дека чека

преди 8 години

До швейцареца : нямаме нужда от мнението ти още по-малко от патриотско-гастарбайтерските ти съждения. Да беше останал в България, да протестираш, като се налага да влияеш доколкото можеш на тия закони дето ги цитираш и да си част от общественото мнение на българите. На нас пък ни се повръща от такива "ама тук в Швейцария"...

30

До 34

преди 8 години

А бе ***, колко е ограничението във Витиня? 80 е, колкото и в Швейцария. Какви ги плещиш?

29

Анонимен

преди 8 години

До NN случайно да си попрочел нещо като статистика?Жертвите от катастрофи са намалели почти два пъти в сравнение с 60те 70те и 80те години И като се вземе предвид броя на автомобилитв ..раликата става 4-5 пъти.

fallback