Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Кризата отминава, имаме всякакви белези за това, каза в Пловдив министърът на икономика Божидар Лукарски по време на откриването на 71-то издание на Есенния технически панаир.

"Забелязва се оживление в строителния бранш и съживяване на икономиката", отбеляза Лукарски и добави, че България има ръст на икономиката от 2,2 %, докато заложеният за Европейския съюз процент е 1,6%.

"Есенният панаир е известен с иновациите, заради което е определян като най-голямата технологична среща на Балканите, а иновациите се разглеждат като най-важния фактор за повишаване производителността и конкурентоспособността на българската икономика", каза на откриване на изложението Божидар Лукарски.

Той увери присъстващите, че Министерството на икономиката ще продължи да поставя сериозен акцент върху подобряването на бизнес средата в България и ще продължи да подкрепя и насърчава инициативите насочени към повишаване на сътрудничеството в областта на иновациите, научните изследвания и инвестициите.

"Кризата ни научи на солидарност. Бъдещата икономика на Европа ще бъде на съвместните усилия за решаване на общи проблеми. Есенният технически панаир в Пловдив се утвърди като един от водещите центрове за диалог между най-големите компании от цял свят", каза в словото си Иван Соколов - изпълнителен директор на Международен панаир-Пловдив.

Тази година по време на 71-я Международен технически панаир в Пловдив участват над 800 фирми от 35 държави. Посетителите могат да се запознаят с новостите в областите машиностроене, строителство, електроника, електротехника, енергетика, екология, управление на водите, информационните технологии и други. Изложението продължава до 3 октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 8 години

Тя за него и такива като него отдавна е отминала и си живуркат като царе,но лошото е че това е за сметка на унищожаването на държавата БЪЛГАРИЯ !

26

Анонимен

преди 8 години

От форума става ясно, че за някои кризата никога няма да приключи. Те очевидно са в сриза, откакто са се родили, и така ще си бъдат до края. Но за това нито Лукарски, нито който и да било друг им е виновен.

25

kami

преди 8 години

razhodi se malko po gradovete da vidi6 ima li mladi hora kolko magazini ki6i i sgradi se prodavat i otavat pod naem i tova ako e rist zdrave my kagi

fallback