Снимка: архив БТА
fallback

Всяко поколение трябва да води своите битки, да следва своите каузи, които времето и обстоятелствата налагат. Това се казва в обръщение на президента Росен Плевнелиев по повод 107 години от обявяването на Независимостта на България.

Oще по темата
Държавният глава дава пример със събитията от 1908 година, за да докаже, че и при много по-трудни условия от днешните България е успяла да изправи глава и да заеме уверено достойно място на международната политическа сцена.

„Затова вярвам, че ако успеем да се отърсим от черногледството и положим усилия, и днес можем да постигаме своите върхове”, казва президентът.

Той допълва и че в дни на изпитания винаги трябва да се помнят решителността и волята на предци ни.

„В тях ще открием сили и вдъхновение да отстояваме достойнството на България, националната ни независимост и благоденствието на нашите деца”, се казва още в обръщението на президента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Ред арми

преди 8 години

Можем да имаме своите върхове, но не с управници като теб и Борисов...

49

имаме върхове

преди 8 години

Да,имаме върхове ,благодарение на вас,нашите управници,и лично на оратора,върхове в робския слугинаж и сервилност на настоящите ни господари,каквито и вашите родители,не моите,а вашите,не са успели да отбележат във васалното си славословене кпсс-бкп-слава.Сега сме имали свободата да ни насочат против русия.Както по соца бяхме свободни да плюем по сащ и Рейгън,но никога срещу настояшия господар.

48

Анонимен

преди 8 години

Мола синът на Хасан Али от село Плевня, да не дразни българския народ на национални празници с празнодумието си.

fallback