Снимка: Булфото, ахрив

Акцията срещу незаконните ромски постройки в Гърмен е насочена срещу ДПС и цели спиране на доверието на циганския етнос към партията, заяви депутатът от ДПС Александър Методиев – Бат Сали пред bTV.

Според него в последните години циганският етнос е припознал ДПС като партията, която решава проблемите на хората.

"Защо само ромските къщи се премахват? Нима по Черноморието също няма палати, строени също незаконно. Защо не се предприемат акции и в други населени места, където има незаконни постройки", попита депутатът.

По думите му е трябвало за някои от постройките, които отговарят на стандарта, да бъде дадена възможност да бъдат узаконени.

Още по темата

"Това е унижение, това е гавра с моя етнос, бяха оставени под открито небе, но въпреки тези трудности успяха да облекат и да нахранят дечицата си, за да отидат на училище", коментира още той.

"Законът трябва да е за всички, не да бъде за едни мащеха, за други - майка", отбеляза Методиев.

"Хората от циганския етнос не са зависими от личности като мен или други ромски лидери. Просто те прогледнаха, видяха светлината в тунела", допълни Методиев.

"Ходя в ромския квартал в Кюстендил почти всяка седмица. Подготвям се за предстоящите избори. Негативизмът спрямо мен относно някои виждания на други политически партии не ме притеснява. Притеснява ме лошият стандарт на живот на нашите съграждани", посочи още депутатът.

В същото време за втори път жителите на ромския квартал "Кремиковци" в Гърмен се готвят за протест. Поводът за него е продължаващата акция по събарянето на незаконните постройки, в които живеят. 

Ромите настояват къщите им да бъдат узаконени, а недоволството им е насочено срещу настоящия кмет на общината - Минка Капитанова. Според тях тя е виновна за създалата се ситуация. Протестът ще започне в 18.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase