Снимка: БТА
fallback

Русия категорично трябва да бъде включена в коалицията срещу "Ислямска държава", обяви пред БНР Бойко Ноев, министър на отбраната в правителството на СДС и в служебното правителство на Ренета Инджова.

"Когато една страна иска да наруши или да премине през сувернитета на друга страна, тя трябва да поиска разрешение. Тези въпросни прелитания не трябваше да доведат до такава истерия, до каквато доведоха", допълни той.

По думите на Ноев е имало опит от страна на Русия, която заяви, че пренася хуманитарна помощ, да преминава над въздушното ни пространство, "но ние знаем, че не това пренася и й отказахме". "Няма нищо лошо в това", категоричен бе той.

По думите му обаче съвсем различен е въпросът дали Русия трябва да бъде включена в коалицията срещу "Ислямска държава". "Аз съм категорично "за" Русия да бъде включена и България може да има мнение по този въпрос, но той не зависи изцяло от нея, както не зависи изцяло от САЩ и от Русия", посочи бившият военен министър.

Той посочи, че България може да има своя глас, тъй като е една от най-застрашените страни от това, което става на юг от Турските граници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

ognyanz

преди 8 години

Това "България може да има своя глас" са приказки за наивници. Каквото ни кажат от Вашингтон това правим. Те сами си признаха, че са оказали въздействие на България и Гърция да не пускат руските самолети, но само ние отказахме. Гърция си запази правото на собствено мнение. Иска ми се да видя, че "България има своя глас", но с толкова продажници сред политиците ни не вярвам скоро да стане това.

77

Коко

преди 8 години

Само по този въпрос може да изкаже мнение, по другите и мнение не може да има

76

Размисъл

преди 8 години

Има ли Русия необходимост от партньори и коалиции за да смаже шепа самозабравили се, така наречената ИД? Отговор - НЕ. Има ли кьопавата коалиция еквивалент на НАТО необходимост от Русия за да се справи с ИД? Отговор- ДА. Е защо, нали сте много силни? Трябва ли в такъв случай НАТО и сие да се дървят на Русия? И трябва ли Русия да се съобразява с тия нещастници при провеждането на външната си политика? Последните два въпроса са реторични и са за феновете на САЩ.

fallback