Снимка: Булфото, архив
fallback

Очаквано отпадна предложението на здравния министър Петър Москов за приватизация на лечебните заведения. Депутатите не гласуваха текстовете от Закона за лечебните заведения, в които се предвиждаше тази възможност.

Oще по темата

Срещу искането на Москов се обявиха управляващи и опозиция.

Целта на идеята за приватизация на лечебните заведения беше да се привлече частен капитал, който да бъде инвестиран в дейността, поддръжката и развитието на съществуващите в момента болници, част от Националната здравна карта.

При дебатите по текста депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев припомни, че обществената реакция срещу това намерение е била остра и се е наложи „премиерът да потуши цялото това напрежение”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 8 години

Защо разрешавате на ЧАСТНИТЕ болници да сключват договори със Здравната каса? Та те други болни не лекуват и ако нямат тази субсидия ,ще фалират! Обявете колко от тези"частни " клиники и болници са собственост на бивши и настоящи политици!

5

кк

преди 8 години

Преди няколко дни Бойко твърдо заяви: Заставаме 1000% зад реформите, предложени от Петър Москов...Ще му осигурим парламентарно мнозинство за гласуването им...Типично по бойковски - днес кажеш едно, утре се измяташ... Ами, при този "матреял" като българския народ, можеш да си говориш и правиш каквата си искаш...Айде, и на 25.10.2015 г да не забравите да гласувате с бюлетината на ГЕРБ!!!Да ви е честито още от сега!!!!

4

Анонимен

преди 8 години

Колкото повече наливаме в бездънната здравна каца, толкова по-зле става...

fallback