Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото
fallback

Време на изпитания ще е новият политически сезон, който започна с първото заседание на парламента, смята председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Навлизаме във време, което ще покаже доколко продуктивна ще е управленската формула, кой работи за реформите и кой – против. Няма място за упражнения по политическа риторика от позициите на популизма“, настоя той в декларация от името на депутатите на Бойко Борисов.

Цветанов се похвали, че благодарение на усилията на парламента и на правителството България успя да запази политическа и икономическа стабилност на фона на ситуацията в съседните Гърция и Турция..

Той очерта приоритетите на предстоящия сезон – съдебна, здравна реформа, национална сигурност и разбира се местните избори на 25 октомври.

Според него задача номер едно във вътрешно политически план е да се финализират промените в Конституцията, които касаят съдебната реформа.

"Прозира общественото очакване сговорчивостта да се превърне в норма на комуникацията между политиците и е
време е да се прави разлика между евтините популистки прояви на някои политици пред тези, които избират трудния път да надделее модерното законодателство“, коментира Цветанов.

Той обеща, че ГЕРБ ще продължи да се бори с контрабандата и сивата икономиката и отсече,че благодарение на взети от правителството мерки приходите на държавата са с над 2 милиарда лева повече в сравнение с миналата година.

800 милиона лева само от ДДС повече спрямо миналата година се очаква да влязат в хазната, посочи още Цветанов.

Той се ангажира, че ГЕРБ ще работи и за промени в трудовото законодателство, за да стане пазарът на труда по- гъвкав и да намалее безработицата.

Сред водещите приоритети, очертани от Цветанов, е и поддържането на високо ниво на националната сигурност, а бежанците, които преминават оттук правят тази задача първостепенна.

Според него местният вот не бива да се натоварва със скрит политически контекст.

ГЕРБ гарантира открито управление, за да докаже, че България може, защото вече няма време за губене, време е за стабилна България и видими резултати, заключи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ситуацията в съседни

преди 8 години

"Цветанов се похвали, че благодарение на усилията на парламента и на правителството България успя да запази политическа и икономическа стабилност на фона на ситуацията в съседните Гърция и Турция.."цъфтаноф, България на фона на ситуацията в съседните Гърция и Турция..запази икономическата стабилност на ДЪНОТО !

28

Бат Петко

преди 8 години

До Анонимен 29А пък по Станишевско време, всички българи се прибираха в България и бяха много щастливи тук. Иначе казано, писна ми да пишете колко са *** Бойко и Ц.Ц. Че са ***, *** са, ФАКТ. Че няма алтернатива, също е факт. Е, за какво говорим ?

27

коко

преди 8 години

Просперитет се постига с Независима съдебна система-това е основното.Другото е работа и достатъчно инвестиций.Даже и противниците на кабинета тихо подлайват защото макар и бавно и с грешки кабинета работи.Жалко е за БГ но в момента алтернатива не се вижда.

fallback