Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Голяма част от хората, които преминават през Балканите по пътя си към Западна Европа, не са бежанци, а икономически мигранти и трябва да се третират различно, категоричен бе пред bTV външният министър Даниел Митов.

Той изтъкна, че по отношение на бягащите от конфликти, държавите в ЕС имат конкретни ангажименти на база споразумения, които са сключили.

По-сложна е ситуацията с тези, които просто търсят по-добри условия на живот: "Европа трудно може да издържи подобен натиск", призна министърът.

По думите му рискът за България в настоящата ситуация е минимален. "Не е феномен, който сме успели да прекъснем, но българските граници се охраняват много по-добре от гръцките", посочи той.

По думите на Даниел Митов никой няма полза и изгода да минава добре охранявана граница, който е в страни от пътя на миграционния поток (на запад и на север).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

На кораба и обратно.Много е просто и много по- евтино.

18

cowboy

преди 8 години

Тия бежанци на самолета и към щатите, откъдето му спускат на тоя точките. Те свалиха Асад и Кадафи и сега Европа да чисти след тях. Ай сиктир. Много е лесно да си далеч и да гледаш сеир.

17

Асеновец

преди 8 години

А в парламента е пълно с политически мутанти- хора без идеали и цели. Хора неспособни, некадърни и низки. Хора, които мислят за това не как да оправят държавата, а как да откраднат повече от нея

fallback