Снимка: БТА
fallback

Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден "Стара планина" първа степен посланика на Съединените американски щати в България Марси Рийс за приноса й за задълбочаване и разширяване на приятелските отношения между България и САЩ.

Мандатът на дипломата приключва на 28 юли.

Високото държавно отличие е ясен израз на признание за значителния принос на посланик Рийс за задълбочаването на стратегическото партньорство между България и САЩ, заяви президентът Плевнелиев по време на церемонията в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

"Днес диалогът между София и Вашингтон бележи своеобразен връх в своята 112-годишна история", заяви Росен Плевнелиев и отбеляза засилването на сътрудничеството между двете страни в ключови области като сигурност и отбрана, енергетика, върховенство на закона, икономическо сътрудничество, културно-образователни връзки.

"Подходът в съвместната работа по двустранни, регионални и глобални въпроси се отличава с прямота, прагматизъм, разбирателство, доверено приятелство и съюзническа солидарност", посочи президентът.

Посланик Рийс посвети своя мандат на укрепването на върховенството на закона и демокрацията и изграждането на активно гражданско общество. Намирам за символично, че именно днес в българския парламент бе постигнато широко политическо съгласие за осъществяването на стратегическа реформа чрез национално отговорен подход, заяви още президентът.

"На своя правоприемник ще кажа да вярва в българския народ, защото българският народ е бъдещето на тази страна и ще продължи нейните горди традиции", заяви още Марси Рийс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

С паска

преди 8 години

Той на тях ортен - те на него службичка, така се прави ПОЛИТИКА. С кошница ще ги раздава стига да си правилен неолиберален демократ.

64

ognyanz

преди 8 години

Росен Плевнелиев е продажник и празнословец първо качество. Предвиждам отсега, че и той, както Петър Стоянов, след като му изтече мандата, ще прочете някоя лекция в американски университет. За американците това е отработена техника за разплащане с продажниците, които им служат.

63

The best

преди 8 години

Росен Плевнелиев е най-образованият, най-модерният, най-независимият и най-добрият за България президент от създаването на този пост. В сравнение с него останалите са мухлясали изкопаеми от предсторическите комунални времена. Не цепи басма на Путята И ЗАРАДИ ТОВА путятата са се навързали тук като свински чревца. Яли са чесън и екскрементите им вонят...

fallback