Снимка: архив, Булфото

Решението на Реформаторския блок да не подкрепи предложените от новия гуверньор Димитър Радев подуправители на БНБ е взето още преди да бъдат назовани имената на Димитър Костов и Калин Христов. Това припомни съпредседателят на парламентарната група на реформаторите Радан Кънев.

Още по темата

Причината е, че според депутатите от обединението вина за фалита на КТБ носи не само бившият гуверньор, но и екипът му, част от който бяха Костов и Христов.

"Ние не приемаме, че отговорността може да падне само върху Искров, целият управителен съвет на БНБ носи вина за драмата с КТБ", настоя Кънев.

Очаква се следващата седмица парламентът да обсъди избора на подуправители на Радев.

Новият управител на БНБ внесе в парламента в сряда предложението си за екипа си от подуправители, с които да работи в следващите шест години.

Както обяви още при избора си предишния ден, това са сегашните двама подуправители - Димитър Костов, който да смени управление "Банково" с ключовия "Банков надзор", и Калин Христов, която да запази управление "Емисионно", а банковото да се поеме от сегашния главен юрист на БНБ Нина Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase