Снимка: Булфото, ахрив
fallback

БСП потвърди, че остава на позицията си да не подкрепя предложение УС на БНБ да остане в стария си състав.

Веднага след избора си за шеф на БНБ новият гуверньор Димитър Радев обяви, че ще номинира досегашните подуправители Калин Христов и Димитър Костов за нов мандат.

Вчера РБ заявиха, че няма на подкрепят Костов, защото е бил в кабинета на Жан Виденов. ГЕРБ пък отвърнаха, че той е бил и в правителството на Иван Костов.

Oще по темата

"Първо трябва да видим официалното им внасяне, но ние твърдо ще се водим от първоначалните си позиции, че не споделяме УС на БНБ да бъде в стария си състав. Ние не дадохме подкрепа за Радев като гуверньор и смятам, че няма да получат подкрепа и предложенията за подуправител, ако са такива каквито той ги заяви", каза говорителят на БСП Атанас Мерджанов. 

Той разкритикува ГЕРБ, че има непоследователна позиция за ръководството на централната банка. "Позицията на ГЕРБ е много интересна, тя се развива през последните няколко месеца - от заявленията на Борисов за изключване на всички членове на УС до такива размишления", каза Мерджанов по повод изказването на Менда Стоянова, че не може всички подуправители да носят вина за грешките на един.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Ред арми

преди 8 години

Никой не обича предателите. Димитър Радев предаде България и Жан Виденов на Костов и СДС. Димитър Костов също

1

Анонимен

преди 8 години

Карлин Христов трябав да е в затвора заради КТБ!

fallback