Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Според финансовия министър Владислав Горанов подуправителите на БНБ, които си избра днес новият гуверньор Димитър Радев са професионалисти и няма значение, че са били част от екипа и на подалия оставка Иван Искров, който пък си тръгна заради критики, че е допуснал фалита на КТБ.

"За мен в БНБ трябва да има професионалисти, аз работя добре и с настоящите подуправители", коментира финансовият министър. Горанов призна, че е доволен от избора и на Радев, защото според него това е добро решение.

"Бях силно изненадан от опита за политическа търговия с подуправители и за мен е важно, че решението за тях е на управителя", коментира Горанов, но отказа да посочи коя политическа сила е опитала да се пазари.

Може би имаше предвид ДПС, защото по-рано днес лидерът на движението Лютви Местан настоя при изслушването кандидатите да оглавят БНБ да назоват и подуправителите, които ще назначат, ако поемат поста.

Oще по темата

Относно признанието на Радев, че заплата му в БНБ ще е доста по-ниска от тази, която получава до момента, Горанов посочи, че "явно не всичко е пари".

"Не знам колко е била заплатата на Искров, но заплатите в търговските банки, където отговорността е по - ниска са доста по -високи. За висока отговорност и за важни решения трябва да се получава добро възнаграждение", добави финансовият министър.

Според него заплатите на ръководството на централния трезор не трябва да са известни на обществото, защото те не са политически фигури.

"Не може да управляваш банкова система за стотици милиарди активи и да взимаш 1000 лева заплата", настоя Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Мел

преди 8 години

Браво,сега с Радев на този пост ще ни се разкаже играта.

11

ПАЗАРДЖИК

преди 8 години

ВСИЧКИ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ--КРАДЛИВИ ***

10

Анонимен

преди 8 години

Toja i s iskrov Dobre raboti a nai mnogo s bB i milionerite agenti okolo nego. Dankov vtori

fallback