Снимка: архив Булфото
fallback

Дясното и лявото у нас не спират да преплитат шпаги на тема "Гърция". Зам.-шефът на депутатите от РБ Мартин Димитров обяви Алексис Ципрас за гръцкия Жан Виденов. Според независимия Велизар Енчев пък под крилото на Ципрас Гърция се е противопоставила на дивашкия капитализъм.

Oще по темата

Ципрас фалира Гърция и това напомня на Жан Виденов, коментира зам.-шефът на групата на Реформаторите Мартин Димитров пред "Нова телевизия".

Той начерта мрачна картина за южната ни съседка. "Ако махнем празните приказки за героизъм, Ципрас фалира Гърция, банковата система не работи, фирмите фалират, хората бедстват", каза той.

Според него определени хора виждали в това "битка с въображаеми кредитори". Димитров обаче смята, че причината да фалираш за няколко месеца една развитакапиталистическа държава е друга.

"Банките не са будки за вестници, не можеш да ги затваряш и отваряш през две седмици. Бизнесът фалира, тази година няма да има растеж", коментира още бившият лидер на СДС. Според него именно затварянето на банките е най-голямата грешка на днешните управляващи в Гърция.

Независимият депутат Велизар Енчев опонира на Димитров, че няма право да говори за дълговете на Гърция след като е част от мнозинството, изтеглило "колосалния дълг от 16 милиарда лева" преди няколко месеца.

"Целият политически елит се обедини около Ципрас и го подкрепя. Партньорската партия на Димитров Нова демокрация също го подкрепя", обясни още Енчев. Според независимия депутат Европейската централна банка и МВФ са показали, че ще помогнат на Гърция след референдума.

"Гърция се противопостави на дивашкия капитализъм, това е битка на олевяваща Европа", отвърна му Велизар Енчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

мнение

преди 8 години

Какъвто и да е Ципрас, държи за народа ,не е като нашите поплювковци

38

ан

преди 8 години

как не им омръзна едни и същи хора да канят по телевизиите,а пък и те самите нямат ли срам-кадиев м димитров,м константинов,к парамов,цв цветанов,дончев,кънев,лукарски,москов и т нсутринта слушах при лара.....тв7 един млад анализатор петър начев мисля че беше и за пръв път ми се видя някой да говори точно и безпристрасно но не му дадоха толкова времеда каже повече и какво мислибързат да включат някоя куха лейка ,защото с нея е по лесно

37

Анонимен

преди 8 години

У нас няма десни, няма леви не сте ли го разбрали още. Има само сметкажии, а за народа не им дреме.

fallback