Снимка: Булфото, архив
fallback

Здравният министър Петър Москов потвърди, че болниците няма да бъдат вадени от забранителния списък за приватизация и той ще оттегли предложението си. То трябваше да се гледа между първо и второ четене на Закона за лечебните заведения.

Oще по темата
Въпреки това  той смята, че забраната за продажба на болници ще отпадне в един момент.

Сега обаче той ще оттегли предложението си, за да получи подкрепа от партиите за другите реформи.

Важни са здравната карта и последващата акредитация на лечебните заведения, уточни министърът по bTV тази сутрин.

Относно обвиненията на уволнените директори на болници, Москов обяви, че те ходят по телевизиите и обясняват какви прекрасни хора са и колко лош е министърът.

Той обясни, че е отстранил проф. Димитър Димитров като шеф на Окръжна болница, защото въпреки решение на Управителния съвет на болницата той е оставил близо 7 млн. лв. във фалиралата КТБ.

Здравният министър се закани обяви, че ще подаде сигнал в прокуратурата срещу проф. Димитров.

Шефът на болница „Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев пък бил отстранен заради обществени поръчки. Москов даде пример с новото ръководство на лечебното заведение, което спряло поръчка за апаратура за 700 хил. лв. и е осигурило същата апаратура като дарение, и е поръчало храна за болните за 200 хил. лв. по-малко.

Целта на реформата е здравеопазването да се хуманизира. Сега всички доплащат – и бедни, и богати, а в бъдеще лечението на социално значимите заболявания ще е 100% безплатно, уточни здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Ред арми

преди 8 години

Д-р Цъкльо Цъклев е време да си ходи. С неговите назначения доктори УНГ да бъдат управители на белодробни болници, ветеринари да бъдат управители на ЦСМП и т.н. води до пълен крах здравните заведения. Хайде довиждане докторче

17

анонимен

преди 8 години

В някой друг живот може лечението да е безплатно, но не и в този.

16

Анонимен

преди 8 години

Как така, телевизиите Тв7 и БТВ вече започнаха кампанията за пропаганда на приватизацията на болниците. Объркахте вече манипулаторите, кажете им какво да говорят от екрана.

fallback