Снимка: БСП
fallback

БСП за пореден път нападна вътрешния министър Румяна Бъчварова заради протеста на полицаите, които са недоволни от въвеждането на възрастта за пенсионирането им и условията на труд.

Oще по темата
„За нас няма никакво съмнение, че откакто Бъчварова е министър на вътрешните работи, толкова отговорно и важно за сигурността на страната министерство, хаосът е тотален“. Това заяви пред медиите в парламента зам.- председателят на  парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов след среща със синдикалната федерация на служителите в МВР, цитиран от пресцентъра на партията.

За констатацията си той се аргументира със състоянието на различните дирекции, хроничния финансов недостиг на средства и разбира се самочувствието на полицаите.

 Мерджанов изрази съмнения дали министерството е в състояние да предложи ефективни и работещи решения на поставените от протестиращите проблеми.

Като пръв такъв депутатът посочи извънредния труд на полицаите.

„Стана ясно, че имаме една ужасяваща наредба от първи април, която практически преформулира извънредния труд да се ползва като отпуска, т.е. не се начисляват средствата за положен извънреден труд“, обясни Мерджанов.

Той подчерта, че на практика няма никакво начало на административна реформа.

„Ние не сме наясно колко са полицаите, кои ще бъдат съкратени, кой ще провежда тази реформа – дали тези, които уж трябва да си отиват – т.нар. „чантаджии“ за сметка на обикновените полицаи“, продължи народният представител.

Той допълни, че до момента няма никакъв анализ какъв е финансовият недостиг за МВР.

„На няколко професионални срещи категорично стигнахме до въпроса за необходимост от актуализация на бюджета за 2015 и то в частта МВР“, каза още Мерджанов.

 Той посочи фрапиращи случаи за липса на облекло и технически средства, които полицаите са споделили.

„Оказва се, че няма нито един собствен ксерокс в рамките на столичната дирекция на МВР. Това е ужасяващо“, каза още Мерджанов.

Той изрази мнение, че при всички тези проблеми няма как обществото да разчита на самоотвержения труд на полицаите.

„Опасно е да се държи в едно такова хаотично състояние едно от най-важните силови ведомства, още повече в навечерието на професионалния празник на полицията“, завърши Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

do re mi formi

преди 8 години

bg e-mvr i ulichni slujiteli s tejki zlatni sindjiri po vratovete, kitkite, prastite na racete predstaviat savsem razlichno bg policia po sveta - kato pribirat podkupi po ulicite i kancelariite hich ne revat che nemat kseroksi? kato pushat cigari i si prahosvat rabotnoto vreme pak ne revat?

27

Ред арми

преди 8 години

Не Бъчварова, Борисов докара до хаос както МВР, така и цялата държава. Затова да си стяга багажа и да отива да се занимава с футбол и тенис, защото за политиката не става

26

Наблюдател

преди 8 години

За пореден път след Миков и с Бъчварова се доказа, че за министър на МВР магаре да се назначи все тая - никаква ефективност, тотална некадърност и абсолютно нежелание нещо да се промени!

fallback