Снимка: Булфото, архив

Полицаите няма да излязат на протест днес, след като най-големият полицейски синдикат - СФСМВР, се отказа от намерението си на празника на министерството отново да излезе на улицата.

Причината са започналите от вчера преговори с ръководството на министерството.

Ако резултат от преговорите няма, протестните действия ще бъдат възобновени. От СФСМВР ще удължат присъствието си в палатковия лагер пред Народното събрание, тъй като исканията им по отношение на планираната пенсионна реформа в сектор "Сигурност" все още не са удовлетворени.

Исканията за оставките на членове на политическото ръководство на МВР не са актуални, с оглед започналите преговори, но синдикатът настоява за тази на директора на националната пожарна Николай Николов. От СФСМВР са категорични и заявяват, че не са склонни на компромис.

МВР и най-големият полицейски синдикат създават обща комисия, която да провери условията на труд и други проблеми по българо-турската граница. Това е било договорено на среща между синдиката и заместник-министър Цвятко Георгиев.

Министерството е поело ангажимент за уеднаквяване на отчитането на работното време на командированите служители и по точно - времето за пътуване, разказаха участвали в срещата.

Извозването на полицаите за наряди ще става с 28 високопроходими автомобила и 56 професионални шофьора на военното министерство, а от август започва изграждането на още 58 км ограда по българо-турската граница. В Елхово и Смолян ще бъдат назначени близо 200 души, които след курс за първоначална подготовка ще започнат работа през януари. Предвижда се преструктуриране на щатове в Гранична полиция.

Работна група се заема с текстовете в закона, по които сега се отчитат отпуските, отчетните периоди, смесването на продължителността на работните смени, както и отказите за от полагане на извънреден труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase