Снимка: БТА
fallback

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че съществуват данни, че зад антиромските протести в Гърмен и Орландовци стои предварителна организация. Той отказа да коментира дали тя е дело на политически партии и препрати въпроса за отговор към ДАНС. Кънев направи и връзка между местните избори и напрежението в гетата.

Oще по темата

"Има данни, че е организирано. Това е въпрос към ДАНС, искрено се надявам, че те работят много активно по него и не смятам, че е необходимо да работят публично. Дай Боже да си вършат работата", каза Кънев в коментар на напрежението в столичния квартал "Орландовци" през последните дни.

Според Кънев държавата трябва да покаже бързи и решителни мерки, за да не се повтарят подобни събития. "Те избухват от системни проблеми,  свързани с престъпността в тези зони, след което се нагнетява едно сериозно обществено напрежение", каза Реформаторът и допълни, че според него от много години в България се играе с този огън. 

Кънев се обяви за сериозна превенция на престъпността в смесените региони, където според него тя е по-сериозна от тази в гетата. Затова и Реформаторите настояват за постоянно присъствие на полицията в малките населени места.

"Вече четвърти пореден местен избор има изостряне на напрежението, свързано с ромски гета. Човек трябва да е сляп, за да не го види връзката", отвърна Кънев на въпроса има ли връзка между предстоящите избори и протестите.

Реформаторът припомни, че от 2003 година  най-острите конфликти винаги са преди местни избори.  На въпроса кой ги дирижира той отвърна: "Нека да не говорим и да хвърляме тези обвинения, защото след това ще ни нарекат фашисти", каза Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

44

преди 8 години

Борисов да не се прави на мъдрец,а да се заема с решаване на ромските проблеми,защото ще пламнат нови огнища на напрежение!

77

yoyora

преди 8 години

рамадан кордоба е долен яифутин

76

ебльо

преди 8 години

и името на този който дирижира нещата е еееееееееееееееееее......той е бах мааааму кой светна лампите,тъкмо щях да му кажа името

fallback