Снимка: БТА

"Ален мак" - любимата песен на Димитър Благоев - Дядото, прозвуча по време на честването на 159 години от рождението му днес в къщата-музей в Банкя.

Организатори на тържеството бяха ГС на БСП - София, и РС и младежкото обединение на БСП - Банкя.

Тези, които ни дават силата от историята на нашата партия, не са минало, те са бъдеще - бъдеще за хиляди млади хора, които ще могат да налагат един друг, по-справедлив и по-свободен свят, в България, каза председателят на БСП Михаил Миков, след като поднесе венец в памет на Дядото, предаде БТА.

Днес, когато отбелязваме годишнината, трябва да си задаваме въпроси на себе си - достойни ли сме, силни ли сме да тръгнем отново напред, организирани ли сме, за да поведем хората, дисциплинирани ли сме и самодисциплинирани ли сме, за да налагаме политиката, необходима на бъдеща България, посочи Миков.

Той припомни, че Сергей Станишев е избран за президент на ПЕС за нов мандат и отбеляза, че това е повод за гордост - както за социалистите, така и за българите като цяло, защото това, по думите му, е и признание за България.

Депутатът от "БСП лява България" Желю Бойчев отбеляза, че политическото и идеологическото наследство на Димитър Благоев хвърля мостове във времето и историята. Тези мостове са ни необходими, за да преодолеем съвременните предизвикателства пред левицата, коментира той.

За да почетат Димитър Благоев, пред къщата-музей в Банкя се бяха събрали десетки хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase