5

Анонимен

преди 8 години

Какво общо има комунистическата партия (БКП, БРП(к) и т.н.) със социалдемократическата партия на Благоев (БРСДП). Всичко си присвояват и имат разни претенции, но БПСДП не е правила атентати, убийства ... Промяна на името отново, но народът е казал: козината си мени, но не и нрава!

4

#КОЙ

преди 8 години

На същия конгрес не подкрепя националното обединение на българския народ, а издига тезата за създаване на Балканска федеративна съветска социалистическа република, включваща в състава си и Македония.От 1927 г. сътрудничи на съветските тайни служби (ГПУ), включително като офицер за свръзка с Вътрешната македонска революционна организация (обединета).

3

#КОЙ?

преди 8 години

Георги Димитров е мобилизиран по време на Междусъюзническата война през 1913 г., но на изборите за 16 Обикновено Народно събрание (24 ноември 1913 г.) е избран за депутат. Така вместо на фронта, попада в парламента и на 31 г. става най-младият народен представител в Царството. През този период приема вижданията и постановката на Димитър Благоев по националния въпрос и се оформя като привърженик на идеята за Балканска федерация. На XXII конгрес на БРСДП (т.с.), който става първи конгрес на БКП.

2

историко 6 ти дан

преди 8 години

Туй безродно *** е бил идол за поколения червени родоотстъпници...а сега следват няколко'' мили'' думи за роднините ан всички интернационалисти, комунисти, рашисти и пр. родоотстъпници

1

ЦК на либерастите

преди 8 години

Басе пък си обича песента алена магнолия!