Снимка: архив, Булфото
fallback

В момента една малка група, която има достъп до медиите, се опитва да внуши, че има разцепление в партията, че има проблем. Няма проблем, тези хора нямат чуваемост в партията.

По този начин Красимир Янков от БСП обясни пред bTV различните тълкувания след вчерашния опит на червените депутати да отстранят от групата си Георги Кадиев.

Oще по темата

На няколко пъти в този контекст беше споменато и името на бившия икономически министър Драгомир Стойнев, който, по думите на Янков, забравил, че е част от ръководството.

Кадиев си навлече гнева на "Позитано", след като внесе законопроект, с който се разрешава агитацията на езици, различни от българския. Той направи това въпреки неодобрението на колегите си с мотива, че сегашната ситуация "подарява кауза" на ДПС.

Янков упорито не отговори какво е личното му мнение за предложението, като подчерта на няколко пъти, че то може да се случи и като част от парламентарната група. Оказа се, че преди година, когато ДПС е внесло подобен текст, Кадиев е бил против, а Янков и сегашният председател Михаил Миков – за.

Депутатът обаче обясни, че тогава не е имало решение на партията и всеки е гласувал по съвест.

"Когато става въпрос за принципи, за нас е важен всеки човек в редиците на БСП, но той е важен по начина, по който отстоява нашата политика, нашата кауза", обясни Янков.

По думите му, при разминаването на личната и колективната воля се е стигнало заседанието, на което Георги Кадиев поискал тайно гласуване за отстраняването си.

Красимир Янков изрази надежда, че колегата му си е взел поука от случилото се и няма да занимава партията и обществеността със себе си. Депутатът освен това се закани, че "предстои пленум, който ще завърши с конкретни решения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ognyanz

преди 8 години

Ръководството на БСП трябваше просто да се разграничи от внесения законопроект за агитиране на майчин език, като негова лична иниоциатива. Това им беше печелившия код. Интересно какво тогава щяха да приказват от ГЕРБ, пишман реформаторите и контролираните от тях медии. Щяха ли да подкрепят законопроекта на Кадиев? Очевидно не. А сега всички са се заели да го ожалват добрия Кадиев че замалко да го изключат. Каква трогателна загриженост. И хайде сега пък да оплюем БСП, какво ставало там и т.н.

16

Анонимен

преди 8 години

Кадиев не е от днес - той е , както се казва, от стара коза яре.Журналист на Илия Павлов, негова е статията за късането на " опашката на гущера", после дружба с Овчаров и ДКЕВР, късно членство вБСП -едва 2005 и веднага член на Висщия съвет.Милионер за един ден, е... за няколко годзини.

15

Анонимен

преди 8 години

Търговката на ток КАДИЕВА казва, че още първата година фирмата й продала 361 хил. мВтч и оборотът бил 35,5 млн. лв. Според специалистите, нормата на печалба в този сектор е от 3 до 5% тоест между милион и два милиона лева тя прибира в джоба си.СОНЯ КАДИЕВА купува ток от АЕЦ Козлодуй, Марица-изток 2, ТЕЦ Русе, от борсите в Румъния и Унгария, защото там енергията е по-евтина от българската. Доставя ток на голямата немска фирма Е.О.Н., която пък го продава на нас консуматорите. Доставя ток също на акумулаторни заводи, на металургични комбинати и др.

fallback