Снимка: Администрация на президента
fallback

Президентът Росен Плевнелиев призова за подкрепа на всяка добра идея на малките фирми, така че те да успеят.
Държавният глава участва в церемонията по връчването на наградите в първия национален конкурс за успешен малък бизнес "Големите малки".

Той награди една от фирмите, победители в надпреварата - тя е от Добрич и се занимава с производство и търговия на пакетирани млечни храни.

"Малките са големите в българската икономика", посочи Плевнелиев и допълни, че те създават над 70 процента от работните места и отварят перспектива в регионите на България.

"Една икономика е силна когато има своя баланс, а малките са в основата на нея. Нека подкрепим всяка добра идея по пътя на малките така, че те да успеят. Нека правим повече икономика, нека говорим повече за икономика, нека си даваме сметка, че именно тя създава перспектива за българите", каза президентът.

Държавният глава отново апелира за подкрепа за въвеждане на електронното правителство, което ще улесни дейността и на малките и средни фирми.

"Нека подкрепим електронното правителство, защото истината е, че малките нямат пари за скъпоструващи адвокати, които са се "разхождат" по общините и поминистерствата, за да осигуряват лицензи", каза Плевнелиев.

Той апелира и за подкрепа на достойното управление на еврофондовете и посочи, че в стария програмен период България успя да реализира проекти за над 10 000 малки и средни предприятия само по фонда "Джереми".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Отдавна загубил

преди 8 години

Имах успешен бизнес в МИЛАТА ни Родина.давах препитание на шест момчета с добра заплата заложих си всичко изкарано в чужбина да го направя!!! И го направих до един момент???Моята заплата понякога беше по малка от работниците ми защото трябваше да плащам на ИДИОТСКАТА система!! Къде грешки от НОИ??? или спуснато от БОЙКО??? Накрая БОЙКО направи укрупняване на бизнесите!!! И изгони всички НОРМАЛНОМИСЛЕЩИ хора,а всички малки започнаха да страдат в агония!! Защото КАРТОФОЗАКОПАЧА няма спирка!!!

11

wc

преди 8 години

bg *** dolna korumpirana sgannn.vonjashta na tlen

10

Анонимен

преди 8 години

Президентчето, моята фирма е малка, и ако искаш да ме подкрепяш, кажи на оня дето те назначи за президент, да укроти администрацията да не се държи като мутра, защото както ме газят всевъзможни чиновници и мутрите през 90-те не са ме газили. И само рушвети са им в главите. Аз не давам, всичко ми е в ред, но мачкането, ревизиите, проверки, не се издържа вече. Но няма да ви се дам!!!

fallback