Снимка: архив БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов обяви, че България има воля за борба с корупцията и това вече се вижда.

Министър-председателят увери това в разговор с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс. Двамата, в присъствието на вътрешния и правосъдния министър, обсъдиха съдебната реформа у нас на среща във Варна.

Oще по темата

"Имаме политическа воля за борба с корупцията и резултатите от нея са видими - предприетите от началото на годината мерки срещу сивия сектор и повишеното доверие от страна на европейските партньори, доведоха до 2,125 млрд. лв. повече в държавния бюджет", казал Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.

Той отбелязал и положителните  резултати постигнати от правителството при усвояването на евросредствата.

"В Брюксел се вижда, че имате политическа воля, вижда се вече, че задвижвате системата. Вървите в правилната посока, правите правилните стъпки за постигане на стабилност, с правилния екип и сте правилното правителство", е била оценката  на първия заместник-председател на ЕК Тимерманс.

"Съзнаваме  колко е труден балансът в това да запазите независимостта на съдебната система и в същото време да изкорените корупцията в  нея", е казал още той.

Премиерът Борисов е отбелязал и приетата от кабинета нова антикорупционна стратегия, както и определянето на вицепремиер за национален координатор по антикорупционни  политики. Той е добавил, че е създаден Национален съвет за разработването и изпълнението на политики в областта на  превенцията и противодействието на корупцията, към който ще  действа и Граждански съвет за контрол с членове от  неправителствени организации, бизнеса и независими експерти с  доказан опит в областта на превенцията и противодействието на корупцията.

Борисов е изтъкнал, че желанието за промяна в съдебната система е видимо и сред представителите на съдебната власт и правителството работи в координация с тях по  специализираното законодателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

SA

преди 8 години

Брюксел видя,ама ние не!

59

шш

преди 8 години

Този на снимката ли ще се бори с корупцията? Блажени са вярващите.

58

без прошка

преди 8 години

Брюксел видя Борисовите слова: Имате воля и криминална енергия!

fallback