Снимка: архив, Булфото
fallback

Правосъдният министър Христо Иванов не само, че не се чувства виновен и че няма намерение да подава оставка, ами обвини депутатите от БСП в абсолютна безотговорност и спекулации.

Повод за това стана Споразумение с Международния наказатален съд, ратифицирано на закрито заседание от парламента вчера, което ядоса БСП.

Oще по темата

Червените бяха категорични, че това е станало в нарушение на Конституцията и поискаха оставката на правосъдния министър Христо Иванов заради скандала.

БСП обясни, че в споразумението няма нищо тайно, но в него се поемат финансови ангажименти към САЩ и вероятно целта е била те да бъдат скрити.

Иванов съобщи днес, че заради упреците е поискал среща с БСП, но кога и дали ще се състои тя, все още не знае.

"За оставката трябва да питате БСП, аз няма какво да коментирам по този въпрос. Депутатът е объркал адреса за оставката, поне от това което чух от неговия гняв величав е, че тук в парламента са се объркали нещата и не виждам за какво трябва да се искат оставки заради това, че България е поела своя ангажимент в международен план", коментира правосъдният министър.

Той увери, че с ратифицирането на Споразумението с Международния наказателен съд за релокация в България на свидетели на съда страната ни е направила предварителен жест без никакъв конкретен ангажимент нито за приемането на хора, нито за покриване на разходи.

Документът е засекретен от правителството и е с гриф "За служебно ползване". Това е и причината Иванов да откаже да навлиза в конкретика.

Според него обаче България може да отказва да приема свидетели, но всъщност опасните са не те, а хората, които ги търсят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Калоян

преди 8 години

Каква оставка под натиск? Тоя го натиска само Боко тиквата

11

Калоян

преди 8 години

Не заради БСП оставка. Оставка защото си некадърен, оставка защото си един провал, оставка защото си некомпетентен и зависим

10

Анонимен

преди 8 години

Мимимум фактология, максимум заклинания. Това е доказано успешен подход, за вкарването на обществените дебати в режим опорни точки. Няма факти, няма цифри, няма аргументи спорът се води на ниво политически заклинания, мантри и взаимни обвинения.

fallback